Doulton Ultracarb csere szűrőbetét rendelés - CsomagolásMENTES prémium ivóvíz - Természetesen!

Frissen szűrt ivóvíz - természetesen!
Tartalomhoz ugrás
Ulracarb szűrőbetét
100% tanúsított ólom eltávolítás.
Ultracarb SI csere szűrőbetét
100% tanúsított ólomeltávolítás, SI=vízkő növekedést gátló
Ecofast szűrőház
Ultracarb szűrőbetéttel.
A tisztított víz szűrtvíz csaptelepre vagy vízadagolóba vezethető - 3/8" push-fit gyors csatlakozással.
Ecofast rendszer
Ecofast szűrőház ultracarb szűrőbetéttel + Doulton csaptelep szűrtvíz elvezetéshez + DIY-kit az egyszerű szereléshez (nem igényel szakembert).
HCS - konyhapulton álló víztisztító
Bármely szabványos csaptelepre csatlakoztatható, a csaptelep lecsavarható szűrő végének (perkolátor) helyére.
HCP - konyhapulton álló víztisztító
Bármely szabványos csaptelepre csatlakoztatható, a csaptelep lecsavarható szűrő végének (perkolátor) helyére.
GYIK - Doulton Ultracarb szűrőbetét
Mi a különbség a két Ultracarb szűrőbetét között?
Mindkettő 99,99%-ban eltávolítja  a vízben lévő szennyeződéseket, az ásványi anyagok megtartása mellett.
Az SI a "scale inhibitor" (vízkő növekedést gátló) + funkcióra utal. A víz keménységét adó kalcium és magnézium a vízben marad, de a szűrést követően 5. lépcsőként minimális mennyiségű élelmiszeriparban használatos polifoszfát oldódik a szűrt vízbe. Ez megakadályozza a vízkő növekedését és felületekhez való tapadását.
A gyakorlatban az edények falára rakódó vízkövet egyszerű szivacsos dörzsöléssel is el lehet távolítani, nincsen szükség savas kezelésre a vízkő eltávolításához.

Mi határozza meg a szűrőbetétek élettartamát?
A szűrőbetét szűrőanyagainak jellemzői és a kiinduló vízminőség.
Átlagos magyarországi vízminőségre az aktívszenet is tartalmazó betétek élettartamát általában az aktívszén kapacitása vagy bakteriológiai megbízhatósága határozza meg.
A nagy felülettel rendelkező szűrők cseréjének szükségességét (gyakoriságát) a bakteriológiai megfelelőség határozza meg.
A biztonságos időtartamot és a használati feltételeket az NNK vizsgálati jegyzőkönyvére alapozva az ivóvízbiztonsági engedély tartalmazza.
Ennek betartása a használó érdeke, a korrekt tájékoztatás a forgalmazó felelőssége.

Miért kell cserélnem a szűrőbetétet 6 hónap után, akkor is, ha alig használtam?
Magyarországon a szakhatóság 6 hónapon túl nem vizsgálja az aktívszenes szűrőbetétek bakteriológiai megbízhatóságát. 6 hónapos használatot követő magyar szakhatósági vizsgálat egyetlen szűrőbetétre vonatkozóan sincs.

Miért ennyire fontos a bakteriológiai megbízhatóság?  
Az aktív szén egyik funkciója a szerves szennyezők megkötése. A megkötött szennyezők megfelelő körülmények esetén kiváló táptalajul szolgálnak a baktériumoknak. Ezek között lehetnek olyanok is, amik kémiai minőségromlást (pl. nitrit kéződés) okoznak a vízben, ezért alapvető fontosságú, hogy megakadályozzuk a baktériumok szaporodását.
Ez legegyszerűbben az aktív szén baktérium védelmével valósítható meg. (pl. ezüstözés vagy megelőző baktérium szűrés).
A már elszaporodott baktériumok inaktiválása ( pl. UV lámpa) a kémiai minőségromlást nem akadályozza meg. Szakirodalmi adatok szerint az inaktív baktériumok is okozhatnak olyan pl. allergiás vagy gasztroenterológiás reakciókat, amit jobb elkerülni.
Ezért nagyon fontos, hogy az aktívszenet, függetlenül attól, mennyi vizet engedtünk át rajta, csak az ivóvízbiztonsági engedélyben szereplő élettartamon belül és a meghatározott feltételek betartásával használjuk (a biztonságos baktérium védelem érdekében).

Az Ultracarb 6 hónapos működése alatt garantált a biztonságos működés ?
Az Ultracarb szűrőbetétet a szakhatóság és független laboratóriumok a használatba vételtől számított 7. hónap végén is tesztelték, az eredmény minden vizsgált paraméterre kiváló volt.
A szűrt vízben mérhető baktériumszám minden esetben kisebb volt, mint a nyers vízben.
A szűrőbetét  javasolt élettartamán belül a szűrőbetét biztonságosan működik, nem csupán bakteriológiai szempontból, de az eltávolítandó szennyezők szempontjából is.
Magyarországon az NNK által eddig mért legnagyobb eltávolított ólomszennyezés 320ppb volt, 100%-os ólomeltávolítást igazoltak a 6. hónap végén is.

A vezetékes víz miért nem elég jó ivóvíz?
A fogyasztóhelyen a víz szükségszerűen tartalmaz fertőtlenítőszert és olyan szennyezőket, amik a csőhálózatból, szerelvényekből oldódhatnak ki (a víz "utazása" közben).
A vezetékes víz háztartási célra kiváló, de ivóvízként nem biztos, hogy elég jó!
Azok a szennyezők, amik az ivóvíz célú fogyasztást befolyásolják, egy megbízható, megfelelő víztisztítóval a felhasználás helyén, praktikusan a konyhában eltávolíthatók.
Vízfogyasztásunk mindössze 5%-a ivóvíz célú, könnyen belátható, hogy a feladóhelyi kiváló ivóvíz minőség "reprodukálása" a fogyasztóhelyen a legcélszerűbb.
Az a környezetkímélő és gazdaságos megoldás, ha csak azt a mennyiséget tisztítjuk ivóvíz minőségre, amit valóban ivóvízként használunk fel.

Mire kell odafigyelnem, hogy a víztisztító biztonságosan és megbízhatóan működjön?
A víztisztító karbantartására: ez  a Doulton Ultracarb esetében egyszerű, mindössze a szűrőbetétet kell kicserélni, 6 havonta.
A kerámia szűrőbetét 0,5 mikronos baktériumszűrést biztosít. Az aktívszén blokkra az ezüstöt is tartalmazó 7mm-es kerámia hüvelyen átszűrődött víz kerül. Ez a felépítés biztosítja -többek között- az aktívszén és a speciális szűrőanyag maximális hatékonyságát vagyis vízminőség biztonságát a szűrőbetét élettartamának végén is.
Ha a megnövekedett lebegő anyag tartalom miatt a szűrőbetét eltömődne (lecsökken a víz áramlási sebessége), a kerámia technológiás szűrőbetétet nem kell kidobni! A felülete lemosható, ezáltal újra készen áll a szűrésre.

Mi a biztosíték a szűrőbetét eredetiségére?
Minden szűrőbetét egyedi, 10 jegyből álló azonosító kóddal rendelkezik, ami a Doulton rendszerében ellenőrizhető. Abban biztos lehetsz, hogy a Doulton márkaképviseleten eredeti szűrőbetéteteket vásárolhatsz. A márkaképviselet egyik legfontosabb feladata Magyarországon is a termékek presztizsének megőrzése, a hamisítványok kiszűrése.

A Doultonvíz oldalon értesülhetsz a promóciókról, akciókról. Örülünk, ha elmondod véleményedet, észrevételeidet.
Ultracarb - az "ultra" jó választás
>> Ultra biztonságos! Egyedülálló felépítéséből adódóan megbízható működés: az ólom 100%-os eltávolítására képes a szűrőbetét élettartamának végén is.

>> Ultra környezetkímélő! Csak természetes anyagokat tartalmaz, az elhasznált szűrőbetét kommunális hulladékba dobható.

>> Ultra helykímélő! 4 vagy 5 szűrési funkció 1 db szűrőbetéten belül.

>> Ultra gazdaságos! Az ólomra tanúsított megoldások közül a legolcsóbb beruházási és fenntartási igényű!

>> Ultra megbízható! A legfinomabb és legegészségesebb tisztított ivóvíz, melyre a szűrőbetét nemzetközi NSF/ANSI 42, 53 tanúsítási vizsgálatai, a gyártási folyamatra a legszigorúbb nemzetközi minőségbiztosítási minősítések megléte a garancia.

doulton ultracarb

Magyarországon a Doulton az egyetlen tanúsított víztisztító termékcsalád, amelynek szűrt vizét várandósok és 3 év alatti gyerekek is fogyaszthatják.
Hazai tanúsítványok, engedélyek:
Vízbiztonsági engedély szám: BP/FNEF-TKI/09320-2/2018;
NNK szakvélemény száma: KÖZ-13082-2/2018;
Érdemes tudni...
A magyar vezetékes víz kellően jó minőségű ahhoz, hogy ne legyen szükség kockázatos, drága víztisztító technológiákra a kiváló minőségű ivóvíz biztosításához.
Egyedülállóan környezetkímélő

A Doulton Ultracarb szűrőbetét 99%-ban csak természetes anyagot tartalmaz, így az elhasznált szűrőbetét cseréjekor sem keletkezik műanyag hulladék. Akár komposztálható is!
Vízkutató Vízkémia Laboratórium
Csak a legjobbat ajánljuk!
Tartalom: Azari Katalin vegyészmérnök, ivóvíz tanácsadó
Közösségi média jelölők: #ivóvizem #ÉnszóltamPb! #500flakon
Vissza a tartalomhoz