Frissen szűrt ivóvíz - természetesen!
Tartalomhoz ugrás
Zero waste prémium ivóvíz - gazdaságosan, kényelmesen
IVOVIZEM.HU - a szakértő segítség!
Közzététel szerző: itt egészség · 1 Április 2000
Tags: zerowasteplasticfreejuly
Prémium ivóvíz - zero waste?
A vezetékes vízből megfelelő víztisztítóval prémium ivóvíz minőség biztosítható. Prémium minőséget biztosít a víztisztító, ha a csapvízben lévő összes egészségkárosító szennyező eltávolítására és az érzékszervi tulajdonságok javítására a hasznos ásványi  anyagok megőrzése mellett alkalmas. Érdemes olyan víztisztítót választani, amelynek az üzemeltetése sem jár környezet terheléssel.

A vezetékes víz minőségét Magyarországon a szolgáltató a vízóráig garantálja,
a vízórát követően , az épület üzemeltetője által alkalmazott vízkezelés a szolgáltatott víz minőségét jelentősen befolyásolhatja. A fogyasztói csapokon kifolyó vízben egészségre káros szennyezők is megjelenhetnek annak ellenére, hogy a szolgáltató az előírásoknak megfelelő vízminőséget szolgáltat. A vízórát követően a fogyasztói csapból folyó víz minőségéért az épület tulajdonosa, üzemeltetője felel.

Ha a csapvíz nem ivóvíz minőségű
pl. azért, mert az épületen belül a vízhálózatban nem zárható ki az ólomszennyezés, "más forrásból kell gondoskodnia az ivóvízről".
A döntéshozónak érdemes figyelembe venni a fenntarthatósági szempontokat, lehetőség szerint zero waste megoldást választani.

Olyan fogyasztóhelyi víztisztítót érdemes választani,
amire univerzális prémium vízminőségi garancia adható. Ez azt jelenti, hogy a víztisztító bármely fogyasztóhelyen az összes egészségkárosító vízszennyező eltávolítására képes, és a víz ízét az ásványi anyagok megtartásával javítja.
A prémium vízminőségi garancia mellett fontos döntési szempont a víztisztító fenntarthatósága, a megbízható és zero waste üzemeltetés.

Prémium ivóvíz garanciával - zero waste üzemeltetés!
Az NNK tanúsítási vizsgálatai, saját eredményeink, szakvélemények alapján Magyarországon a Doulton Ultracarb víztisztító teljesíti ezeket a kritériumokat. A csapvizeinkben előforduló összes potenciális szennyeződés csökkentésére, az ólom 100% biztonságos eltávolítására alkalmas, ezért univerzálisan használható.
A Doulton víztisztító gazdaságos, kiemelkedően környezetkímélő (az elhasznált szűrőbetét sem tartalmaz műanyag hulladékot, akár komposztálható is), egyszerűen telepíthető, minimális karbantartási igényű. Eredeti angol termék, alacsony beruházási és karbantartási költséggel.

Doulton Ultracarb - bárhol!
Az Ecofast víztisztító szerelhető meglévő hálózati vízadagolóba vagy önálló víztisztítóként is funkcionálhat irodában, háztartásban (konyhapult alá szerelve) egyaránt.
A csaptelepre csatlakoztatható víztisztítók (HCS, HCP) néhány perc alatt üzembe helyezhetők, egyszerűen mozgathatók, bármikor le- és felszerelhetők (rozsdamentes és műanyag kivitelben kapható).

Munkahelyen és otthon is!
A víztisztító kisberendezés a „home office”-ban lévő dolgozók számára is biztosítható [1] vagy cafeteria juttatásként is adható.

Vízvizsgálat, szaktanácsadás, megoldás - egy helyen!
A Vízkutató Vízkémia Akkreditált Laboratóriumban évtizedek óta vizsgálunk különböző vízmintákat. Tisztában vagyunk a feladóhelyen és a fogyasztóhelyen mérhető vízminőség-romlást okozó szennyezők körével és mértékével. Ismerjük az ivóvíz tisztításban alkalmazott technológiák előnyeit, hátrányait, az egyes vízkezelő eljárások illeszthetőségét (kémiai szempontból).
Az egészséges ivóvíz biztosításának bármely fázisához kapcsolódva állunk rendelkezésre munkahelyi döntéshozók, beruházók, magánemberek részére is: az akkreditált vízvizsgálatoktól a megfelelő víztisztító ajánlásáig.
Az  optimális "vízportfólió" kialakításakor prioritásként kezeljük a fenntarthatósági szempontokat, a vezetékes víz ivóvíz célú felhasználását.
 

Azari Katalin
vegyészmérnök, ivóvíz tanácsadó

Vízkutató Vízkémia Akkreditált Laboratórium
1026 Budapest, Szilágyi E. fasor 43/B.
1-2124157, 1-2148937 (hétköznap 9-15)
labor@vizkemia.hu / vizkemiakft@gmail.com
www.vizkemia.hu / www.ivovizem.hu

(1) "ha a kockázatelemzés a munkáltatónál (ami kötelező.... a tv. miatt) aktualizálásra kerül a mostani járványügyi helyzet miatt, vagy külön születik egy „vészhelyzeti működési rend”  és ebben kerül rögzítésre, hogy a dolgozók veszélyhelyzetnek kitettségét a kevesebb boltba járással, home office-ra átterelt munkavégzéssel, és ezzel együtt kihelyezett eszközökkel, többek között szűrőkkel biztosítja a munkáltató, ezzel eleget téve a munkavédelmi törvény – cikkben hivatkozott - paragrafusának (biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkavégzés) akkor ezzel a szintén hivatkozott SZJA tv. 4.§(2a) a) alapján nem lesz bevétel, így adókötelezettség sem.”   //adozona.hu/koronavirus_jarvany/Vedoeszkozok_juttatasa_virusveszely_ellen


Vízkutató  Vízkémia  Laboratórium
A prémium vízminőség garanciája!
vízgarancia
Tartalom: Azari Katalin vegyészmérnök, ivóvíz tanácsadó


Vissza a tartalomhoz