Tartalomhoz ugrás
Karbantartás:
A Doulton víztisztítóban  a szűrőbetétet a kondicionálástól számítva 6 hónap elteltével kell cserélni (függetlenül a megszűrt víz mennyiségétől). Ez néhány perces, szakembert nem igénylő művelet.
Szűrőbetét csere
szűrőbetét csere Doulton víztisztítóban
Szűrőbetét tisztítása
Doulton Ultracarb szűrőbetét tisztítása
Szűrőbetét cseréjét követő kondicionálás
Az új szűrőbetét behelyezését követően 5-10 percig folyassa a készüléken keresztül a hideg vizet. Zárja el a csapot, és várjon kb. 24 órát. A pangó víz kiengedése után (1-2 perc) készen áll az új szűrőbetét a víz tisztítására.
A készülékből kivett, elhasznált szűrőbetét kommunális hulladékba dobható vagy akár komposztba is rakható (megfelelő előkészítést követően).

Szűrőbetét felületének(!) tisztítása
Ha a tisztított víz kifolyási sebessége lecsökken, annak az extra mechanikai szennyezővel való terhelés lehet az oka (pl. csőtörést vagy karbantartást követően nagyobb a víz lebegőanyag tartalma). A kerámia felületet a rárakódott szennyezőktől hideg vízzel és tiszta mosogatószivacs segítségével lehet megtisztítani.

Teendők hosszabb üzemszünetet követően
Ha a víztisztítót 2-3 napnál hosszabb ideig nem használta, az újra használat előtt úgy járjon el, mint a szűrőbetét kondícionálásakor: 5-10 percig folyassa a készüléken keresztül a hideg vizet. Érdemes a szűrt víz kivezetést belülről megtisztítani speciális kefe (vagy többször használatos szívószálakhoz kapható tisztító kefe) vagy fültisztító pálcika segítségével.
Az esetleges vízkő lerakódást is kefével érdemes óvatosan eltávolítani a szűrtvíz kifolyó nyílásról. Savas kezelés nem szükséges, ha mégis - óvatosan járjon el és lehetőség szerint enyhe savat használjon erre a célra (pl. citromsav).
A szűrőházat a szűrőbetét cseréjekor a használati útmutatóban leírtaknak megfelelően érdemes belülről is megtisztítani. Üvegmosó kefe használata általában elegendő, hideg, vezetékes vízzel öblítse át a készüléket belülről - mosogatószer vagy egyéb anyag használata nem szükséges.
Ha a pangó víz sokáig volt a rendszerben, és szükségét érzi, az 5/2023 rendeletben szabályozott fertőtlenítőszert is alkalmazhat a szűrőház és a szűrt víz kivezetés fertőtlenítéséhez. A szűrt víz kivezetést úgy fertőtlenítheti, ha a szűrőtestbe minimális fertőtlenítőszert tesz, és szűrőbetét nélkül néhány percig  átöblíti a víztisztítót.

Szűrőbetét vásárlás a márkaképviseleten
Bármelyik -ra kattintva előjegyezhető, pénzügyi tranzakció nélkül (nem webshop).

  • személyes vásárlás - helyszíni fizetéssel bankkártya v. készpénz
  • soronkívüli átvétel - előre utalással (díjbekérő előjegyzést követő 24 órán belül)
 Vízkutató Vízkémia Kft. 1026. Budapest, Szilágyi E. fasor 43/B. (hétköznap 8-15)

  • utánvétes kézbesítés - Foxpost automatába v. kézbesítési címre (csomagolási és kézbesítési díj felszámolásával)

A termék eredetisége a márkaképviseleten történő vásárláskor garantált.
Ha viszonteladónál vásárol, győződjön meg arról,  made-in Britain eredeti Doulton szűrőbetétet vásárolt.
Kérdéses esetben a szűrőbetéten található 10 jegyű egyedi azonosító kód segítségével ellenőrizhető a termék eredetisége.
az elhasznált szűrőbetét komposztban felhasználható
Segédletek, műszaki információk

Termék információk, segítségnyújtás, promóciós ajánlatok:

A
Doultonviz  FB oldalon a termékekkel kapcsolatos bejegyzéseket talál.

Az Ivovizem csoportban vízminőséggel, víztisztítással kapcsolatos általános információk megosztása a cél.
Vissza a tartalomhoz